Menig inwoner van Veenendaal heeft al eens te maken gehad met een lekkage. Er kan een leiding gaan lekken, maar er kan ook sprake zijn van een daklekkage. Indien u te maken heeft met een lekkage, is dit natuurlijk betrekkelijk vervelend. Het wordt echter nog veel vervelender wanneer er meerdere lekkages tegelijkertijd zijn. De kans is groot dat u in dat geval niet weet wat u moet doen. Wij geven u hier een aantal handige tips!

Ga niet zelf aan de slag

Indien u te maken heeft met meerdere lekkages, ontstaat er vaak veel schade. Hier zit u natuurlijk niet op te wachten. Daarom komt u waarschijnlijk direct in actie. Veel mensen proberen een lekkage zelf te dichten om te voorkomen dat er veel water ontsnapt. Dit raden wij echter af. Waarom? Omdat u een lekkage vaak niet op de juiste manier verhelpt. Dit resulteert erin dat het probleem snel terugkeert. Laat uw lek  dus met rust en schakel een vakman in.

 

Vang het water op om waterschade te beperken

Is er inderdaad sprake van meerdere lekkages? Dan kan hierdoor behoorlijk wat waterschade ontstaan. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Gelukkig kunt u zelf wel wat doen om de schade te beperken. Probeer het water zoveel mogelijk op te vangen. Dit kunt u doen met behulp van emmers of pannen. Is het niet mogelijk om een emmer of pan onder het lek te plaatsen? Leg dan handdoeken neer. Zo beschermt u bijvoorbeeld uw vloer en/of meubels tegen waterschade.

Schakel direct een loodgieter in

Bij meerdere lekkages is het verstandig een loodgieter in te schakelen. Wacht hier niet mee, maar neem direct contact op met een vakman. In het geval van een lekkage kunt u vaak een beroep doen op de spoedservice van een loodgieter. Hij komt dan direct naar u toe om de lekkages te dichten. Dit kost u weliswaar geld, maar u bent er zeker van dat het lek snel verdwenen is. Bovendien verhelpt een loodgieter een lekkage altijd vakkundig. Een lek keert zodoende dus niet snel weer terug!

Call Now Button