Is één van de leidingen in je woning lek? Dan is het zaak om het lek zo snel mogelijk te dichten. Een lekkage aan een leiding kan namelijk veel schade met zich meebrengen. Indien je niet tijdig ingrijpt, kan de schade alleen maar groter worden en wordt de kostenpost ook nog eens torenhoog. Het is dus zaak het lek zo snel mogelijk boven te krijgen. Wat kun je volgens een loodgieter het beste doen bij lekkages in je huis?

Lekkage opsporen

In eerste instantie moet je weten waar het lek precies zit. Wanneer het gaat om een lek in een leiding die in de muur of vloer verwerkt zit, is het lastiger om het lek te dichten. Vaak kun je een lekkage opsporen door te kijken naar vochtplekken op de muur of vloer. Is er een vochtplek aanwezig op een muur die niet grenst aan buiten? Dan is de kans groot dat er een leiding in je woning lek is. Om het lek snel te verhelpen, kun je onze loodgieter in Veenendaal inschakelen.

Gesprongen leiding

Met enige regelmaat komt het voor dat er een leiding in een woning springt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er teveel druk in een bepaalde leiding zit. Wanneer de leiding springt, kan dit veel schade aan je woning veroorzaken. Heb jij te maken met een gesprongen waterleiding in je woning? Schakel dan direct de hoofdkraan van de watertoevoer in je woning af, zodat er niet nog meer water door de gesprongen leiding kan ontsnappen. Als je de leiding hebt afgesloten, moet je zo snel mogelijk contact zoeken met de loodgieter.

Onzichtbaar lek

Een lek in de leiding kan lange tijd onopgemerkt blijven. Dit komt bijvoorbeeld regelmatig voor bij een lekkende verwarmingsbuis. Moet jij de centrale verwarming vaak bijvullen? Dan duidt dit vaak op een lek in één van de verwarmingsbuizen in je woning. In dat geval is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Hij kan je vast en zeker vertellen waar het probleem zit en dicht het lek in de buis ook nog eens binnen de kortste keren.

Wel of geen lek?

Heb je het vermoeden dat er een lek in één van de leidingen in je woning zit, maar weet je het niet helemaal zeker? Schakel dan voor de zekerheid een loodgieter in. Wanneer je er niets aan doet en het later toch een lek blijkt te zijn, kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Door tijdig een loodgieter in te schakelen, kun je het probleem misschien in de kiem smoren en veel schade voorkomen.

Call Now Button