Een CV-ketel moet regelmatig onderhouden worden. Fabrikanten van de apparaten en loodgieters adviseren om ieder jaar minimaal een keer onderhoud door een professional uit te laten voeren. Dit advies wordt natuurlijk niet voor niks door beide partijen gegeven. Onderhoud aan de CV-ketel is zeer belangrijk om verschillende redenen en in het volgende artikel vertellen we u waarom dit het geval is. De loodgieter in Veenendaal kan de onderhoudswerkzaamheden voor u uitvoeren en kan ook direct een afspraak maken voor de volgende onderhoudsbeurt.

Veiligheid controleren

De voornaamste reden waarom onderhoud aan de CV-ketel zo belangrijk is, is omdat de loodgieter bij deze werkzaamheid ook de veiligheid zal controleren. In een CV-ketel wordt gas ontvlamd om hitte te genereren waarmee water wordt opgewarmd. Aan de gasrekening kunt u zien dat hierbij een grote hoeveelheid aardgas verbruikt wordt. Het spreekt voor zich dat bij de verbranding van gas de hoogste mate van veiligheid in acht genomen moet worden. Een jaarlijkse controle op gas lekkage en het veilig functioneren van de ketel is daarom van groot belang.

Afstellen voor efficiëntie

Tijdens een onderhoudsbeurt zal de loodgieter ook de CV-ketel opnieuw afstellen zodat deze met de hoogst mogelijke mate van efficiëntie de benodigde warmte kan genereren. Dit houdt onder andere in de watertank van de ketel tot het juiste niveau bijvullen en ervoor zorgen dat de vlam in de ketel efficiënt brandt. Hiermee zal uw woning in een hoger tempo de gewenste temperatuur bereiken en bespaart u energiekosten. De kosten voor het onderhoud aan de CV-ketel verdient u zodoende terug met een lagere energierekening.

Verlengen levensduur ketel

Het efficiënt functioneren van de ketel heeft niet alleen een positief effect op de hoogte van uw energierekening. Ook zal een optimaal functionerende CV-ketel minder defecten en een langere levensduur hebben. Een storing zal niet zomaar voorkomen als de onderdelen jaarlijks gecontroleerd worden. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat u in de winter opeens in de kou komt te zitten. Daarbij zal het voorkomen van defecten ook bijdragen aan het verlengen van de levensduur van het apparaat.

Call Now Button