Vochtoverlast in de badkamer verhelpenVeel mensen hebben te maken met vochtoverlast in hun badkamer zonder dat zij dit zelf in de gaten hebben. Wanneer u niets doet aan deze vorm van overlast, kan dit voor allerlei problemen zorgen. Zo kunnen er schimmels ontstaan op de muren of het plafond en kan er een muffe lucht in uw badkamer hangen. Wanneer u niets tegen dergelijke problemen doet, kan dit na verloop van tijd schade aanrichten in uw badkamer. Dit wilt u toch ook voorkomen? Veel mensen weten echter niet wat zij moeten doen bij vochtoverlast in de badkamer. Wij zouden geen loodgietersbedrijf zijn als wij hiervoor geen tips zouden geven. Hieronder kunt u onze tips lezen.

Zorg voor goede ventilatie

Een badkamer is doorgaans een dichte ruimte die niet of nauwelijks geventileerd wordt. Daarom is er in de meeste badkamers een ventilatiesysteem ingebouwd. Dit moet ervoor zorgen dat de vochtige lucht afgevoerd wordt. Lang niet iedereen maakt echter ook gebruik van dit systeem wanneer zij bijvoorbeeld een douche nemen. Wanneer het systeem tegelijkertijd met bijvoorbeeld de lamp aangaat, kan dit natuurlijk niet vergeten worden. Maar het komt ook geregeld voor dat het ventilatiesysteem apart aangezet moet worden en dat wordt regelmatig vergeten. Indien u dit ook vergeet, krijgt u geheid last van vochtoverlast. Heeft u geen ventilatiesysteem? Indien er een raam in uw badkamer zit, kunt u deze natuurlijk openzetten, zodat de vochtige lucht wegtrekt. Laat nooit de deur van de badkamer weer open staan, want dan kan er elders in uw woning vochtoverlast ontstaan.

Vochtvreters

Indien er geen ventilatiesysteem of -rooster aanwezig is en er ook geen raam is dat u open kunt zetten, kunt u ervoor kiezen om vochtvreters te gebruiken. Het nadeel hiervan is echter wel dat een vochtvreter in een vochtige ruimte als een badkamer sneller verzadigd is. Wanneer u een vochtvreter in de badkamer plaatst, moet deze dus sneller vervangen worden dan een vochtvreter elders in uw woning. Houdt u dit goed bij? Dan zullen schimmels zich niet snel op uw muur of plafond vestigen en ontstaat er ook geen muffe geur in uw woning.

Call Now Button