Een cv-ketelstoring wilt u zo goed mogelijk voorkomen! Als gevolg van de cv-ketelstoring zal de verwarming in huis niet meer goed functioneren en is het soms zelfs niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van warm water. Reden genoeg om de kans op een storing in de cv-ketel zo goed mogelijk te minimaliseren. U minimaliseert de kans op storingen door de cv-ketel zeer regelmatig te laten onderhouden.

Heeft u onverhoopt toch te maken met een storing in uw cv-ketel? Er zijn verschillende stappen die u kunt zetten om de storing op te lossen.

Resetten van de cv-ketel in huis

Een van de mogelijkheden die u heeft bij een storing in uw cv-ketel is het resetten van de cv-ketel. Vaak is het resetten van de cv-ketel relatief eenvoudig, waardoor u hier geen hulp van een loodgieter nodig bij zal hebben. In de handleiding van een cv-ketel staat normaliter stapsgewijs beschreven hoe het resetten van de cv-ketel in z’n werk gaat. Mocht u de handleiding van uw cv-ketel verloren zijn, dan kunt u online zoeken naar een digitale handleiding. Vaak kunt u deze handleiding op de website van de producenten van uw cv-ketel downloaden.

Een cv-ketelstoring laten verhelpen

Wanneer het resetten van de cv-ketel geen effect heeft, dan kunt u de cv-ketelstoring laten verhelpen door een loodgietersbedrijf bij u in de buurt. Onze ervaren loodgieters helpen u graag bij een cv-ketelstoring in Veenendaal of de omgeving hiervan. Vaak wordt een storing in de cv-ketel veroorzaakt door versleten onderdelen in de cv-ketel. Door deze onderdelen te vervangen kan de storing in veel gevallen verholpen worden. Ook kan er stof tussen de onderdelen van de cv-ketel zitten, wat de werking van de cv-ketel belemmert. Door de cv-ketel grondig te reinigen zal de storing verholpen zijn.

Tip: laat uw cv-ketel in ieder geval eens per twee of drie jaar onderhouden. Zo kunnen versleten onderdelen tijdig vervangen worden.

Call Now Button