Een groot deel van de mensen spoelt van alles en nog wat door de wasbak weg. Lekker makkelijk natuurlijk, maar veel mensen denken hierbij niet aan de mogelijke gevolgen. Zo kan de afvoer van de wasbak verstopt raken indien er veel rommel doorheen wordt gespoeld en de wasbak kan na verloop van tijd gaan stinken. Een verstopping op zich is natuurlijk vervelend, maar een stinkende wasbak is ook geen pretje. Heeft u last van een penetrante geur uit uw wasbak? Zo komt u er vanaf!

Zeefje gebruiken

Om te voorkomen dat er van alles en nog wat door de afvoer van uw wasbak spoelt, kunt u een speciaal zeefje gebruiken. Deze plaatst u in het afvoerputje. Het zeefje vangt vervolgens alle grote stukken rommel op. Het zeefje kunt u na verloop van tijd handmatig legen in de prullenbak. Het grote voordeel van een zeefje is dat het ook nog eens helpt om een verstopping te voorkomen .

stankoverlast gootsteen verholpen Sifon schoonmaken

Een sifon zorgt er doorgaans voor dat er geen stinkende lucht uit het riool uw woning binnen kan komen. Hier blijft namelijk altijd een laagje water in staan, waardoor de stank niet verder omhoog kan komen. Daarnaast moet uw sifon natuurlijk ook goed schoon blijven. Om te voorkomen dat uw wasbak gaat stinken, is het dan ook goed om uw sifon schoon te houden. Wanneer u het sifon minimaal één keer per maand schoonmaakt, is de kans klein dat uw wasbak alsnog gaat stinken. Het sifon vindt u onder de wastafel en is meestal weggewerkt in een kastje of lade.

Verstopping

Zoals gezegd is een mogelijke oorzaak van een stinkende wasbak een verstopping. Doordat troep zich ophoopt in de afvoer, kan dit na verloop van tijd een vieze geur veroorzaken. Om van deze stank af te komen, moet uw wasbak ontstopt worden. Dit kunt u zelf doen met een ontstopper, ontstoppingsmiddel of een ontstoppingsveer. Lukt het u niet om de verstopping te verhelpen? Schakel dan een loodgieter in. In dat geval bent u namelijk binnen een mum van tijd verlost van de verstopping, waardoor uw wasbak niet langer zal stinken.

Call Now Button