De verwarming zorgt er ’s winters voor dat uw woning verwarmd kan worden. Wanneer er echter problemen zijn met de verwarming, bestaat de kans dat dit niet langer mogelijk is. Het kan zijn dat er één radiator stuk is, maar het kan ook zijn dat uw verwarming niet meer werkt door een storing in uw cv-ketel. Om te voorkomen dat u in de winter in een koud huis moet verblijven, wilt u dit probleem naar alle waarschijnlijkheid zo snel mogelijk oplossen. Maar hoe gaat u eigenlijk te werk bij het oplossen van een probleem met uw verwarming?

Radiatoren ontluchten

Indien er teveel lucht in een radiator zit, kan het voor komen dat een radiator niet meer warm wordt. Deze lucht raakt u kwijt door uw verwarming te ontluchten. Dit kan meestal alleen met een speciaal ontluchtingssleuteltje. Hiermee draait u het ontluchtingsgaatje op de radiator open. Draai het gaatje pas weer dicht als er water uit komt lopen.

Water bijvullen

Uw radiator kan ook voor problemen zorgen wanneer er niet genoeg water meer in de centrale verwarming zit. Is dat het geval? Dan moet u het water in de cv-ketel bijvullen. Dit doet u door de ene kant van een slang aan te sluiten op de waterkraan en het andere uiteinde op de vulkraan aan te sluiten. Draai de vulkraan en de waterkraan open en het water stroomt zo uw centrale verwarming in. Zorg altijd dat de druk tussen de 1,5 en 1,8 bar ligt. Het is verstandig om de cv-ketel uit te schakelen tijdens het bijvullen en de slang pas op de vulkraan aan te sluiten wanneer deze vol zit met water.

Storing in cv-ketel

Naast de twee bovengenoemde problemen kan uw verwarming ook niet meer werken als gevolg van een storing in uw cv-ketel. Dit kan komen door achterstallig onderhoud, maar dit hoeft niet altijd de oorzaak te zijn. Bij een storing in uw cv-ketel is het verstandig een loodgieter in te schakelen. Hij heeft de storing binnen een mum van tijd verholpen, waardoor uw verwarming snel weer werkt zoals hij zou moeten doen.

Call Now Button