Erger jij je de laatste tijd steeds vaker aan jouw badkamer in Veenendaal? Dan wordt het de hoogste tijd om hier wat aan te doen. Indien je het direct goed aan wilt pakken, doe je er goed aan jouw badkamer volledig op de schop te gooien. Richt je dus niet alleen tot nieuw tegelwerk, maar leg ook nieuw sanitair aan. Het zou immers zonde zijn wanneer het tegelwerk en het sanitair straks niet bij elkaar aansluiten. Het aanleggen van nieuw sanitair is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om problemen bij de aanleg te voorkomen, noemen we hier een aantal aandachtspunten.

Leidingen verleggen

Krijgt jouw badkamer een volledig nieuwe indeling? Dan is de kans groot dat het sanitair ook op een nieuwe plek komt. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Indien een toilet of douche een nieuwe plek krijgt, moet het benodigde leidingwerk immers wel aanwezig zijn. Is dit nu nog niet het geval? Dan betekent dit dat je leidingen moet verleggen. Dit is geen gemakkelijke klus. Zo moet je allereerst nieuwe sleuven frezen om de leidingen in te verwerken. Vervolgens moet je het huidige leidingwerk aftakken. Hiervoor gebruik je zogeheten knelkoppelingen. Dit brengt wel een gevaar met zich mee. Je moet de koppelingen namelijk goed aansluiten, want anders ontstaat er een lekkage.

 

Sluit sanitair goed aan op het leidingstelsel

Heb je het leidingwerk reeds verlegd? Of was het niet nodig om leidingen te verleggen? Dan kun je beginnen met het plaatsen van het nieuwe sanitair. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat je de boel goed aansluit op het leidingstelsel. Water moet immers zonder problemen aan en afgevoerd kunnen worden. Sluit je de boel niet goed aan? Dan ontsnapt er mogelijk water uit de waterleiding of afvoer. Heb je zelf geen idee hoe je nieuw sanitair aan moet leggen? Ga hier dan ook vooral niet zelf mee aan de slag, maar laat dit over aan een loodgieter. In dat geval weet je namelijk zeker dat sanitair juist aangesloten wordt, waardoor de kans op schade minimaal is.

Call Now Button