Sommige woningen in Nederland hebben te maken met een hoge luchtvochtigheid. Het maakt in dat geval niet uit of u in een oude of nieuwe woning woont. Luchtvochtigheid wordt veroorzaakt door vocht die opstijgt, condens of een lekkage. In een woning stijgt het vocht voornamelijk op via de kruipruimte of spouwmuur. Dit vocht condenseert doorgaans op koude materialen. Wanneer u een hoge luchtvochtigheid in uw woning heeft, heeft u waarschijnlijk ook dikwijls te maken met waterdruppels aan de binnenkant van uw ramen of kozijnen. Een te hoge luchtvochtigheid kan gevolgen hebben voor uw gezondheid en dat wilt u dus voorkomen. Maar wat kunt u precies doen tegen een te hoge luchtvochtigheid?

Vochtvreters

Een van de makkelijkste manieren om de luchtvochtigheid in uw woning te verlagen, is met behulp van vochtvreters. Deze kunt u tegenwoordig in veel verschillende winkels kopen. Let wel op dat er vochtvreters voor kleine en grote ruimtes zijn. Het gebruik van een vochtvreter voor een kleine ruimte in een grote ruimte, heeft niet veel zin.  Een vochtvreter plaatst u op de plek waar de vochtproblemen het grootst zijn. Zorg in ieder geval altijd voor een stabiele ondergrond.

Woning goed ventileren

Wanneer u de ramen van uw woning vaak dicht heeft zitten, is de kans groot dat er sprake is van een verhoogde luchtvochtigheid. Om te voorkomen dat u te maken krijgt met luchtvochtigheid of om het huidige gehalte te verminderen, is het van belang dat u uw woning goed ventileert. Zet ramen regelmatig open, zodat de wind er goed doorheen kan waaien. Op deze manier wordt het vochtgehalte in uw woning teruggedrongen.

Loodgieter inschakelen

Lukt het u met de bovenstaande methodes niet om uw luchtvochtigheid terug te dringen? Neem dan eens contact op met een loodgieter. Hij kan ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in uw woning binnen de kortste keren afneemt. Dit kan hij onder meer doen door gaten en kieren af te dichten, zodat het voor vocht een stuk lastiger wordt om uw woning binnen te dringen. Daarnaast kan hij u vast en zeker nog een aantal handige tips geven om een te hoge luchtvochtigheid in uw woning tegen te gaan.

Call Now Button