Wellicht herkent u de situatie dat er een nare stank in uw woning hangt, op het moment dat u terugkeert van een heerlijke vakantie! Deze stank, vaak een nare rioollucht, is het gevolg van restafval wat op de bodem van uw afvoer is blijven liggen. Tijdens het doorspoelen van de afvoer of uw toilet, zal een deel van het restafval naar de bodem van uw sanitair zakken. Dit komt door het feit dat het restafval te zwaar is om te worden meegevoerd door het water in de afvoer. Restafval komt in tal van verschillende vormen voor.

Het ontstaan van een beginnende verstopping

Doordat het restafval naar de bodem van de afvoer zakt, is het voor het water in de afvoer nauwelijks nog mogelijk om dit mee te nemen naar de centrale riolering. Het toilet of de gootsteen zullen een aantal keer moeten worden doorgespoeld, voordat het restafval is afgevoerd. Wanneer u voorafgaand aan uw vertrek maar een keer doorspoelt, zal het restafval op de bodem van de afvoer blijven liggen tijdens uw vakantie. Dit verklaart de nare stank die uit uw afvoer komt na uw vakantie.

Een rioolstank in huis voorkomen

U kunt deze rioollucht relatief eenvoudig voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de afvoer binnen uw woning heeft ontstopt met een ontstopper en ontstoppingsmiddel voordat u op vakantie gaat. Ook is het raadzaam om de afvoer van uw gootsteen, douche en toilet nog enige tijd door te laten lopen, voordat u vertrekt. Zo weet u zeker dat het restafval in de afvoer naar de centrale riolering is afgevoerd door de afvoer.

Tip: schakel onze ervaren loodgieters in om de afvoer voor uw vakantie onder een hoge druk door te spuiten! Zo worden beginnende verstoppingen letterlijk voor u opgelost.

 

Erkende loodgieter

Jarenlang in het vak

24/7 bereikbaar!

Call Now Button