Stroomt het water niet of nauwelijks weg via uw afvoer na een douchebeurt? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een verstopping. Bijzonder vervelend natuurlijk en dit probleem wilt u dan ook zo snel mogelijk oplossen. Voor het verhelpen van een verstopping kunt u een loodgieter inschakelen, maar u kunt het probleem ook zelf oplossen. Probeer bijvoorbeeld of de verstopping te verhelpen is met een ontstopper, een ontstoppingsveer of met ontstoppingsmiddel. Wanneer de verstopping eenmaal verholpen is, wilt u waarschijnlijk niet nogmaals met een dergelijk probleem te maken krijgen. Maar wat kunt u doen om verstoppingen te voorkomen?

Gebruik zeefjes

Een afvoer raakt doorgaans verstopt doordat er veel rommel doorheen wordt gespoeld. Tijdens een douchebeurt stroomt er namelijk een grote hoeveelheid haar door de afvoer, maar ook andere troep als zand en pluisjes stromen weg. Dit kan zich in de afvoer gaan ophopen, waardoor een verstopping snel geboren is. Het plaatsten van zeefjes in uw afvoer kan een verstopping voorkomen. Deze zeefjes laten het water namelijk wel door, maar vangen de rommel op. Hierdoor komt dit dus niet in uw afvoer terecht. Maak de zeefjes geregeld schoon en gooi de troep in de prullenbak. U zult zien dat er op deze manier veel minder snel een verstopping ontstaat.

Laat uw afvoer doorspuiten

Ondanks het gebruik van zeefjes kan het toch gebeuren dat er afval in uw afvoer terechtkomt. Om een verstopping te voorkomen, kunt u uw afvoer dan ook door laten spuiten. Hiervoor schakelt u een loodgieter in. Het is verstandig om dit minimaal één keer per jaar te laten doen, want zo is de kans op een verstopping bijzonder klein. Het doorspuiten gebeurt onder hoge druk, waardoor alle aanslag aan de binnenkant van de afvoer weggespoeld wordt. Op deze manier heeft u dus weer een schone afvoer, waardoor de kans op een verstopping wel heel erg minimaal is.

Call Now Button