toilet verplaatsen Gaat u uw badkamer verbouwen? Grote kans dan dat deze een compleet nieuwe indeling krijgt. Wanneer u een toilet in uw badkamer heeft, is het dan ook aannemelijk dat ook deze verplaatst moet worden. Het verplaatsen van een toilet is niet extreem lastig, maar toch onderschatten veel mensen deze klus. In onderstaande tekst leest u meer over hoe u te werk moet gaan bij het verplaatsen van uw toilet.

Toilet verwijderen

Heeft u een nieuwe toiletpot gekocht? Ga dan niet met een sloophamer tekeer om de oude toiletpot te slopen. In dat geval kunnen de leidingen namelijk beschadigen. Bij het verwijderen van een wc is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan. Zorg altijd eerst dat de watertoevoer is afgesloten en laat het water uit de pot lopen. Vervolgens draait u de bouten op de grond los, koppelt u de afvoerleiding af en kunt u de toiletpot van zijn plek halen.

Verplaatsen

Bij het verplaatsen van een toiletpot moet u met een aantal dingen rekening houden. Heeft u er bijvoorbeeld aan gedacht om de leidingen te verleggen? Indien de pot inderdaad op een andere plek komt, moet hier natuurlijk wel een water toe- en afvoer liggen om de wc naar behoren te kunnen gebruiken. Liggen de leidingen er? Dan kunt u beginnen met het plaatsen van de pot. Ga voorzichtig te werk, zo kunt u beschadigingen voorkomen. Plaats de pot over de gaten die u in de grond geboord heeft en draai de bouten aan. Sluit de toiletpot vervolgens aan op de leidingen en test of alles werkt. Let er bij het testen ook op dat er geen water lekt.

Loodgieter inschakelen

Heeft u twee linkerhanden of lukt het u gewoonweg niet om de toiletpot op een andere plek te installeren? Geen paniek. Schakel in dat geval een loodgieter in. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij uw toilet moet verplaatsen. Daarnaast zorgt hij er ook voor dat alles goed wordt aangesloten, zodat uw toiletpot goed werkt en bovendien niet lekt.

Erkende loodgieter

Jarenlang in het vak

24/7 bereikbaar!

Call Now Button