In ons land valt gedurende het jaar behoorlijk wat neerslag. Het is belangrijk dat dit allemaal goed afgevoerd wordt. Daarom zijn de daken van ieder huis voorzien van een hemelwaterafvoer. Helaas geldt dit lang niet altijd voor een balkon. Sommige balkons in ons land hebben zelfs helemaal geen afvoer. Lang niet iedereen ziet het nut van zo’n afvoer in. Toch brengt een afvoer op het balkon de nodige voordelen met zich mee. Wij zetten de grootste voordelen hieronder op een rijtje.

1. Wateroverlast is verleden tijd door afvoer

Een van de eerste voordelen van een goede afvoer op uw balkon is dat u niet meer hoeft te vrezen voor wateroverlast. Als uw balkon geen afvoer heeft en er bovendien geen sprake is van een afschot, kan dit leiden tot wateroverlast. Zo kan er na een hevige regenbui bijvoorbeeld water op uw balkon blijven staan. Wanneer het water boven de onderkant van uw balkondeur uitkomt, kan het via deze deur naar binnen stromen. In dat geval kan er wateroverlast ontstaan. Met een afvoer op het balkon hoeft u hier niet bang voor te zijn. Het water wordt dan namelijk grotendeels afgevoerd.

2. Water trekt net langer in de muren

afvoer balkon Komt het water niet boven de onderkant van uw deur uit? Dan denkt u mogelijk dat er geen problemen ontstaan. Toch is dit wel degelijk mogelijk. Het water gaat namelijk op zoek naar een andere uitweg. Gevolg hiervan is dat het in uw muren kan trekken. Dit kan de nodige problemen tot gevolg hebben. Zo kunnen er na verloop van tijd vochtplekken op de muren in uw woning ontstaan. Is uw balkon voorzien van een afvoer? Dan wordt het water afgevoerd en trekt het niet in de muren.

3. Kans op houtrot is een stuk kleiner

Veel balkons in ons land zijn voorzien van een houten vlonder. Deze ligt vaak op de betonnen basis van het balkon. Hierdoor heeft u het niet snel in de gaten dat er water op uw balkon blijft staan. Gebeurt dit wel? Dan kan dit ervoor zorgen dat het hout van de vlonder na verloop van tijd gaat rotten. Wordt het water op uw balkon op een goede manier afgevoerd? Dan is deze kans een stuk kleiner. U kunt een afvoer op uw balkon gemakkelijk laten installeren door een loodgieter.

Call Now Button