De cv-ketel is misschien wel het belangrijkste apparaat in uw woning. Dankzij dit apparaat heeft u namelijk de beschikking over warm water, waardoor u een warme douche kunt nemen en uw woning kunt verwarmen. Doorgaans produceert een cv-ketel niet of nauwelijks lawaai. Wanneer uw ketel ineens een vreemd geluid begint te maken, kan dit duiden op een probleem. Daarnaast is het natuurlijk niet prettig wanneer uw ketel dag in dag uit herrie maakt. Maar wat is er eigenlijk aan de hand wanneer uw cv-ketel een raar geluid maakt?

Aanslaan ketel

Wanneer uw cv-ketel aanslaat, maakt deze altijd geluid. Dit is normaal en hier kunt u niets aan doen. Het kan echter zijn dat de ventilator of de pomp een harder geluid maakt dan u gewend bent. Dit duidt vaak op een probleem met de lagers . Wanneer u inderdaad een harder geluid hoort dan normaal wanneer uw cv-ketel aanslaat, is het verstandig een loodgieter in te schakelen. Hij kan de lagers van de ketel vervangen, zodat de ketel weer een normaal geluid maakt bij het aanslaan.

Bonkende cv-ketel

Een ander probleem dat vaak voorkomt is een bonkende cv-ketel. De ketel warmt nog wel water op, maar kan deze warmte vervolgens niet kwijt. Gevolg hiervan is dat een cv-ketel hierdoor inwendig gaat koken. Hierdoor ontstaat vaak een luchtbel en daarnaast neemt de druk toe. Dit kan het bonkende geluid in uw ketel veroorzaken. Om dit bonkende geluid te verhelpen kunt u eerst proberen de radiatoren open te zetten. Helpt dit niet? Dan zit het probleem waarschijnlijk in de pomp. Schakel in dat geval een loodgieter in om het probleem te verhelpen.

Ander geluid

Wanneer u een ander geluid hoort bij uw cv-ketel, is het doorgaans verstandig om een loodgieter in te schakelen. Doordat een cv-ketel een complex apparaat is, is het niet aan te raden zelf aan het apparaat te gaan prutsen. De kans bestaat dat u het probleem op deze manier alleen nog maar erger maakt en dat de kosten veel hoger uitvallen dan wanneer u direct een loodgieter had ingeschakeld.

Erkende loodgieter

Jarenlang in het vak

24/7 bereikbaar!

Call Now Button