Mensen willen er alles aan doen om een lekkage of waterschade in hun woning te voorkomen. Dit heeft u helaas echter niet altijd in eigen hand. Natuurlijk kunt u wel de nodige maatregelen treffen om de kans op bijvoorbeeld een lekkage te verkleinen, maar helemaal voorkomen kunt u het nooit. Wanneer u te maken heeft met waterschade als gevolg van een lekkage, ontstaat er vaak veel schade. Het herstellen van deze schade kost doorgaans behoorlijk wat geld. Indien u echter goed verzekerd bent tegen dergelijke voorvallen, kan het maar zo zijn dat de verzekeraar (een deel van) het bedrag vergoed. Maar wanneer keert de verzekering eigenlijk geld uit bij waterschade?

Lekkage van waterleiding

Wanneer u te maken heeft met een forse lekkage van uw waterleiding, ontstaat er doorgaans behoorlijk wat waterschade. Deze schade wordt door veel verzekeraars gedekt wanneer u een opstal- en inboedelverzekering heeft afgesloten. Wanneer de lekkage aan de waterleiding echter is ontstaan door uzelf of als gevolg van achterstallig onderhoud, keert de verzekeraar doorgaans geen geld uit om de schade te herstellen.

Daklekkage

Als gevolg van hevige regenval kan het voorkomen dat uw hemelwaterafvoer het water niet allemaal goed kan verwerken. In dat geval bestaat de kans dat het water via het dak of de dakgoot uw woning binnen komt. Dit kan veel schade veroorzaken. Is dit bij u het geval? Dan is de kans groot dat de schade wordt vergoed door de verzekeraar. U moet dan echter wel een opstal- en inboedelverzekering hebben afgesloten.

Overstromingen

Mocht het nu zo hard regenen dat het water via bijvoorbeeld de deuren uw woning binnen komt, dan keren de meeste verzekeraars geen schadevergoeding uit. Niet wanneer u alleen een inboedel- en opstalverzekering heeft afgesloten tenminste. Indien u ook tegen dergelijke schadegevallen beschermd wilt zijn, dient u een allriskverzekering af te sluiten. Wanneer je zelf echter een raam of deur open hebt laten staan en hierdoor waterschade is ontstaan, wordt er geen geld uitgekeerd door de verzekeraar. Zelfs niet wanneer u een allriskverzekering heeft afgesloten. De schade die is ontstaan had u immers makkelijk kunnen voorkomen.

Call Now Button